skip to Main Content

Mindfulnesstraining

Psychologen Praktijk Lier

Mindfulness heeft een Oosterse origine. Het  is een kwaliteit van aandacht. Een bejegeningswijze. Een manier van omgaan met… Tijdens mindfulness training leer je met milde open aandacht en (zelf)respect te kijken naar wat zich aandient.

Je leert om meer in het hier en nu te zijn. Om ruimte te maken voor wat er is. Dit wordt aangeleerd aan de hand van eenvoudige meditatie-oefeningen.  

Inhoud

Jon Kabat-Zinn ontwikkelde zijn oorspronkelijk 8-weken programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Hij gebruikte hiervoor mindfulness als techniek. Wetenschappelijk onderzoek toonde de effectiviteit van deze 8-weken training in verschillende contexten en met verschillende doelpopulaties aan.

In mindfulness training leer je je bewust te worden van elk moment in je leven. Je leert op een andere manier om te gaan met gedachten en gevoelens. Je wordt je bewust van aangename ervaringen, en ook van stressmomenten. En van de manier waarop je daarmee omgaat. Je wordt je bewust van bepaalde mentale patronen en leert deze te veranderen. Dit vergt veel oefening.

Mindfulness is steeds het zoeken naar een middenweg tussen twee uitersten. Tijdens de training leer je een middenweg te vinden tussen het negeren, vermijden of wegduwen van vervelende gedachten of emoties, en er helemaal in meegesleept worden. 

Praktisch

De training bestaat uit 6 sessies van 2,5 uur en wordt in groep gegeven.

Tijdens de trainingen gaan we aan de slag met meditatie-oefeningen. We werken met eenvoudige oefeningen gericht op tot stilstand komen en kijken naar wat zich aandient. Doel is om je meer bewust te worden van je automatische patronen. En op die manier meer keuzevrijheid te creëren in je manier van omgaan met…

Deze training is geschikt voor mensen die actief willen bijdragen aan hun eigen welzijn. De training verwacht een grote eigen inzet. Wie deelneemt verbindt zich gedurende de 8 weken dat de training loopt dagelijks 45 minuten te reserveren om thuis te oefenen.

Zet De Eerste Stap

Psychologen Praktijk Lier

Begin vandaag te bouwen aan een kwaliteitsvol leven en maak een eerste afspraak.

Back To Top